Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Hem

Sortera Inlägg

Välkommen till Studentor - Lunds studentnätverk

 Studentor är platsen för dig som är lundastudent och vill diskutera vad som händer i Lund.

 • Hitta andra lundastudenter i din kår, nation eller klass

    Ange din kår, nation och/eller kurskod i din profil och hitta andra som gjort samma val!
 • Få reda på vad som händer i Lunds studentliv

    Ta del av events i kalendariet och var med och diskutera alla lundaevents!
 • Gör din röst hörd och nå ut till Lund med ditt budskap

    Skriv inlägg om ditt lundaliv, läs inlägg från andra studenter och diskutera!

  ...dessa är bara några av de fördelar du har som medlem hos Studentor.

Vill du lära dig mer om hur studentor fungerar? Tryck i sådant fall på Om Studentor

Bli medlem!


Tävling - Värva medlemmar

För att tacka Studentors medlemmar inleds under Mars månad 2012 en tävling där 6 månaders Spotify Premium delas ut. Läs mer här.
6
Gilla

Lunds billigaste greve!

Postad av Ebbchen 2603 dagar sedan
Kategoriserad: Marknad

Efter onsdagens uppfriskande promenad till Willys på norra fäladen i Lund kända jag mig mäkta nöjd över mitt fynd när jag hyvlade upp den första skivan hårdost till kvällsfikat. Jag minns det fortfarande som ett magiskt ögonblick när plötsligt till höger om lösgodishyllan en kyldisk ropade på mig med ett erbjudande markerat i fet stil: Just nu! 44.90 per kg. Willys tar alltså just nu 45 spänn/kg för hårdostarna från Arla, vilket troligtvis är det billigaste kilopriset på hårdost i mannaminne. Så gör som jag, klä dig varmt och styr kursen norrut. Du är värd en hårdost!4
Gilla

Tips för att söka bostad i Lund

Postad av Jonas Duxén 2619 dagar sedan
Kategoriserad: Bostad Lund

Bostadssituationen i Lund blir allt mer desperat för vart år som går. 


När jag började läsa i Lund höstterminen 2009 så var det mycket svårt för nyanlända studenter att få tag på bostäder och det rörde sig om ett överflöd i tusental av studenter utan bostäder.


Själv löste jag situationen temporärt genom att bo på ett vandrarhem som hette tåget. Jag blev boende i en ca två veckor på vandrarhemmet innan jag fick tag på ett andrahandskontrakt genom en person jag träffat på vandrarhemmet. Sedan spelade omständigheterna ut sig på ett ganska kul sätt eftersom det inte dröjde många dagar efter jag flyttat in i andrahandslägenheten förrän jag fick ett samtal från västgöta nation. De erbjöd mig ett förstahandskontrakt för ett korridorsrum på västgötagården (västgöta nations studentbostäder) som jag var snabb att tacka ja till. Det var som att när bostadssituationen väl börjat lösa sig för mig och jag fått ett andrahandskontrakt så rullade det på med ett bättre erbjudande om förstahandskontrakt som löste min bostadssituation permanent.


Ovan historia är inte till någon direkt praktisk nytta för dig som är bostadssökande, men jag delade med mig av den för att kunna ge perspektiv på när jag nu delar med mig av de tips som jag använde mig av som slutligen bidrog till att jag fick ett permanent boende i Lund.


Mitt första tips är att som ny student söka novischboende hos Lunds alla tretton nationer. Många tror att man behöver vara medlem i en viss nation för att kunna söka boende där, men detta stämmer inte helt. Hos de flesta nationer så är det enbart om du får boende på en viss nation som du måste gå med i den för att kunna bo där. De flesta nationer lottar ut vissa av sina lägenheter till nya studenter, såkallade novischer, därför har du en rimlig chans att få bostad hos någon nation ifall du skickar in bostadsansökningar till dem alla. Hos vissa nationer kan du göra en sådan ansökan direkt från dess hemsida, medan det hos andra krävs att du skickar det per vanlig post. Låt inte krångligheten med att skriva ut papper och skicka det per post hindra dig utan ta dig tid och skicka en ansökan till varje nation. Helst ska du skicka in det redan några månader innan terminen startar, men du kan också gå in direkt till nationernas expedition när terminen startat och där få hjälp med en ansökan. Kom ihåg att i ansökan skriva positivt om dig själv och vad du tidigare har gjort, så att nationen tycker att du skulle bli ett bra tillskott hos dem.


Ett andra tips är att anmäla dig så tidigt som möjligt till AFBs bostadskö. AFB har bostäder reserverade till novischer och för att vara delaktig i deras utlottning krävs det att du anmäler dig så fort du fått ditt antagningsbesked från Lunds universitet till AFBs bostadskö. Anmäler du dig som novisch så kommer du vara med i en utlottning som ger dig företräde till novischbostäder hos AFB. Detta har mycket att göra på vilken tur du har och vilket nummer i novischkön som du får tilldelat av utlottningen. Dock är det ändå värt att ställa sig i AFBs kö så fort du fått ditt antagningsbesked, så ökar du möjligheten att bli utlottat ett bätttre könummer.


Ett tredje tips är att använda sig av bostadssajter både för att hitta lägenhet men också för att skriva en presentation av sig själv och att man söker bostad. Sådana sajter är t.ex. Lunds universitets egen Bopoolen.nu, tradera.com och här direkt på Studentor.se där man under kategorin ”Bostad” både kan söka bostad och söka hyresgäst till bostad i Lund.


Mitt fjärde och sista tips är att söka bostad hos de privata fastighetsvärdar som finns i Lund. Många privata fastighetsvärdar använder sig inte av kösystem utan tillämpar först till kvarn, därför kan du få napp till en lägenhet direkt ifall du har tur.


Lycka till i ert bostadssökande!

3
Gilla

Locate your Locals - Humorkväll på Mejeriet

Postad av Jonas Duxén 2619 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

Imorgon onsdag (17/11) blir det en höjdarkväll i humorns tecken på Mejeriet i Lund. Händelsen heter Locate your Locals - and laugh out loud och startar kl 19.30 och håller på till 23.30.

 

En av initiativtagarna till det hela är en kompis till mig och det kommer bli en kväll väl värd den låga entréavgiften på 70 kr!

 

Mer information finns på:

http://www.kulturmejeriet.se/index.php/program/locate-your-locals-and-laugh-out-loud/

Mitt första besök på Sydskånska nationen skedde innan jag hade fått mitt studentkort.

 

Jag och en polare drog ut på Sydskånska för att se om det var något och lyckades att stå i kö en lång tid men det var värt det.

 

Kom in på någon blandning av Soul/Funk där Mats Nileskär var närvarande, kostnaden för att komma in låg på 60 kr. Helt överkomligt pris för en fattig student som mig själv.

 

Trodde först att det inte skulle vara något för mig men jag hade fel, musiken som spelades där var helt enligt mitt tycke och kvällen kunde inte bli bättre. Förutom några smärre komplikationer på stället så var det en kväll som man inte glömmer, helt enkelt Lunds enda val om man vill ha en musiknation och inte house.

 

Det som är bättre med de små nationerna är att gemenskapen är mycket bättre, men då Sydskånska inte faller under den kategorin utan är en ganska medelstor nation så kände man ändå att den nuddade på den gemenskapen som de andra små nationerna har.

 

Samtidigt så har Sydskånskan ett brett utbud som är oklanderligt och med en stor variation. Allt från electro till rock till soul och funk, samt det självklara som heter pop. Det enda genomgående temat som jag saknar på nationerna är dock att det känns inte som att gemenskapen är något att hänga i granen direkt.

 

Förutom att Sydskånska är ett ställe som är kul att vistas på så känns det i princip som en vanlig nattklubb, för de som är kärlekskranka och inte kan "spelet" så är det ingenting att rekommendera. Det känns som att det är en stor bubbla av reserverade människor som enbart är ute för att dansa.

 

Min anledning till att jag är väldigt reserverad när det kommer till utgångar torde vara den sista anledningen, men jag hoppas att jag misstar mig och tänker pröva en av de ännu mindre nationerna eller en av eventen där det inte handlar om fest så kanske jag kan revidera min åsikt.

 

Annars så får Sydskånska fyra av fem möjliga, mest med tanke på musikbredden och känslan av att det är en mindre nation - som gör gemenskapen lite större.

 

Minuset som gör att det inte blir högre betyg är just de reserverade människorna som tycks finnas överallt.

 

 

3
Gilla

lund är underbart!

Postad av elinrosvall 2601 dagar sedan
Kategoriserad: Litterärt

det finns inte så mycket mer att säga, mer än att lund är toppen!

2
Gilla

Gott nytt år :-)

Postad av Liljo 2568 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

back in lund efter glittrande nyårsparty i huvudstaden! Gott nytt år alla! :-)

2
Gilla

Vilken nation är billigast i Lund?

Postad av Theo 2325 dagar sedan
Kategoriserad: Nationer
Hej
Någon som vet vilken nation i Lund som är billigast att gå med i?
2
Gilla

Snö i Lund under november

Postad av Jonas Duxén 2616 dagar sedan
Kategoriserad: Allmänt

Idag kom det in lite snö över Lund, dock var det mer av den slaskiga typen.2
Gilla

Grundkurs med Student TV!

Postad av ElinaSvantesson 2537 dagar sedan
Kategoriserad: Studier

En grundkurs i TV-produktion, gå med i S-teves 6 veckors kurs för bara 200 spänn och lär dig allt från att redigera till intervjuteknik och kamerafärdigheter! START 16e februari!

 

 

A great course to learn how to make TV! Camera skills, interviewing techniques and much more for only 200 SEK. STARTS 16th Feb!http://www.lu.se/o.o.i.s/27418


Filmtävling - Filma ditt LU


Filmtävling för studenter vid Lunds universitet


Är du student vid Lunds universitet och är sugen på att göra kortfilm? Nu utlyser vi filmtävling på temat ”Ditt Lunds universitet”. Kortfilmen får vara max 3 minuter lång. Du kan använda dig av allt från mobil till proffskamera.


Ladda upp filmen på Youtube och skicka länken till film@lu.se. Bidraget ska vara inskickat senast den 22 april.


En jury bestående av professionella filmtyckare kommer utse vinnaren. Få juryn att gråta, skratta eller bli hänförd, det viktiga är att du berättar en bra historia. Vinnaren kommer att presenteras den 12 maj på filmgala på Cafe Athen.


Prissumma


1:a pris 5000:-


2:a pris 3000:-


3:e pris 2000:-


Arrangör: Student-TV i Lund (Steve) och Kommunikationsavdelningen, Lunds universitet. För mer information, kontakta Kajsa Nilsson Early, stationschef@s-teve.se


Genom deltagande i tävlingen ges Lunds universitet rätt att använda tävlingsbidragen för universitetets syften och för distribution i olika kanaler.


 


Film competition for Lund University students


Are you a student at Lund University and interested in making a short film? We are holding a film competition on the theme of “My Lund University”. The short film must be no longer than three minutes. You can use anything from your mobile phone to a professional video camera.


Upload your film to YouTube and send the link to film@lu.se. The closing date for entries is 22 April.


A jury made up of professional film critics will select the winners. Make the jury cry, crack them up or mesmerise them – the important thing is that you tell a good story! The winners will be announced on 12 May at a film gala at Café Athen.


Prizes


1st prize SEK 5000


2nd prize SEK 3000


3rd prize SEK 2000


Organisers: Student-TV i Lund (STEVE) and Corporate Communications, Lund University For more information, please contact Kajsa Nilsson Early, stationschef@s-teve.se


By participating in the competition you give Lund University the right to use your competition entry for the University’s purposes and to distribute it in different channels.

<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31