Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Om Studentlund

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och akademiska föreningen. Det krävs medlemskap i Studentlund för att komma in på tolv av Lunds tretton nationer. Du kan läsa mer om att bli medlem hos Studentlund här.

Varför vara medlem i Studentlund?

Lunds studentliv är unikt. Sammansättningen av nationer, kårer och Akademiska Föreningen är inte bara det enda i sitt slag, utan en av de starkast bidragande faktorerna till att nya studenter vallfärdar till Lund varje termin. Medlemskapet i Studentlund ger dig tillgång till allt det som gör Lund till en fantastisk stad att studera i. Studentlivet ger dig många möjligheter att utveckla dig själv och värdefulla kunskaper och erfarenheter även utanför föreläsningssalarna.
Medlemskapet i Studentlund ger dig tillgång till allt från billiga bostäder till god mat, roliga nattklubbar, intressanta föredrag, spännande media, garanterad utbildningsbevakning, underhållande scenuppsättningar, ett stort studentinflytande inom universitetet, kommunen och regionen, samt mängder av stipendier och studentrabatter. Den absoluta merparten av studentorganisationernas verksamheter och aktiviteter kommer efter 1 juli 2010 vara tillgängligt endast för Studentlunds medlemmar, alternativt erbjudas till mycket fördelaktiga priser. Från och med 1 juli 2010 behöver du inte vara medlem i en kår och en nation för att få dina tentor rättade och dina högskolepoäng införda i Ladok.

Hur blir jag medlem i Studentlund?

Nuvarande studenter: Du som redan är student vid Lunds universitet fortsätter bara att betala din terminsräkning som vanligt. Har du några frågor om din räkning så kontakta din nation.
Nya studenter: När du har blivit antagen som student vid Lunds universitet registrerar du dig som medlem i Studentlund på studentlund.se. Mer information om hur registrering går till och hur medlemsavgiften betalas, samt summa för detsamma, kommer inom kort. Det är endast studenter med giltigt antagningsbesked som kan bli medlemmar i Studentlund.
Undantag: Studenter vid Lunds universitet vilkas utbildning ges vid annan ort än Lund, distansstudenter samt utresande studenter från Lunds universitet har möjlighet att teckna medlemskap i enbart kår eller nation+AF.

Vad gör kårer, nationer och AF?

Nationernas främsta uppgift är den sociala verksamheten utanför studierna. Majoriteten av nationernas aktiviteter utgörs av matservering, pubar och nattklubbar, men kompletteras av bland annat idrottsverksamhet, nationstidningar, körer, stipendier och bostäder.
Kårerna garanterar genom sin utbildningsbevakning en hög kvalitet i utbildningen vid universitetet och organiserar studenternas inflytande genom omkring 1 000 poster på universitetets alla nivåer. Förutom utbildningsbevakning anordnar kårerna även arbetsmarknadsdagar, föreläsningar och mottagning av de nya studenterna.
Den tredje kuggen i Lunds studentvärld är Akademiska Föreningen (AF). Genom AF:s bredd och storlek möjliggörs studentverksamheter så som radio, TV, Studentinfo, poesi, föredrag, spex, orkestrar, kårer, arkiv och teater. AF-borgen i Lundagård är den fysiska mötesplatsen för alla studenter, inte minst genom studieplatserna och aktiviteterna i Athen, och AF Bostäder är Lunds största hyresvärd för studentbostäder.
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31